2010-12-03 22:45:07• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Vitairat szatmárnémeti köztéri alkotásokról


Tegnap tartották a Szatmárnémeti Északi Színház Szivárványtermében Muhi Sándor képzőművész, műkritikus, rajztanár legújabb, "Szatmári szobrok, emléktáblák" című kötetének bemutatóját. A Scriptor Alapítvány gondozásában megjelentetett könyvek sorában ez kereken a huszadik, régiónk kultúrájához kötődő kiadvány. A könyvet Bura László helytörténész méltatta, aki szerint vitairatnak is felfogható a kiadvány, mivel egy meglehetősen kényes témában szólal meg a szerző, és határozottan állást is foglal bizonyos, többek által vitatott kérdésben.

Megvannak a nyerteseink!


A RetroBabam könyvesbolt, a Hutton Kft., valamint a Szatmári Magyar Hírlap közös nyereményjátékot hirdetett gyermekeknek, az óvodástól egészen nyolcadikos korig, amelyre egy saját maguk által rajzolt karácsonyi képeslapot kellett beküldeni egy nyereményszelvény kíséretében. A játék révén értékes édességcsomagokat és 50 lejes könyvvásárlási utalványt lehetett nyerni. Tegnap sorsoltuk ki a nyerteseket.

Idén is ajándékoztak


Idén már tizedik éve, hogy a passaui partner egyházmegye fiataljai rendszeresen a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyébe látogatnak.

Erőss Zsolt Szatmárnémetiben


Az Erdélyi Kárpát Egyesület meghívására november 22. és december 3. között számos erdélyi városban tartott előadást Erőss Zsolt hegymászó, aki a januári balesetét követően, a rehabilitációs időszak után vállalkozott a Cho-Oyu Himalája expedícióra. A turné keretében tegnap Szatmárnémetiben is tartott két előadást a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont dísztermében. Erőss Zsolt déli tizenkét órára beharangozott előadásáról közel egy órát késett, így a szatmárnémeti magyar középiskolák diákjai - bemutatójára várva - megtekinthettek egy, az EKE által kezelésbe vett Túr-menti Természetvédelmi Területről készített kisfilmet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: